Leer onze leden kennen!

Wij zijn betrokken inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Koos van Arkel

Koos van Arkel

Voorzitter Adviesraad Samenleving

Focusgebied: Algemeen overkoepelend


Als geboren Alphenaar ben ik altijd al betrokken bij onze samenleving. Of het nu als vrijwilliger, raadslid of als voorzitter is. Ik heb mijn bijdrage altijd gegeven. Naast dat ik nu de voorzitter ben van de adviesraad ben ik dat ook voor Stichting Geldzorg. Het belangrijkste is dat iedereen kan meedoen in onze samenleving. Komt er hulpaanbod dáár waar het nodig is? Mijn bestuurlijke ervaring en groot netwerk helpt dit soort vraagstukken aan te pakken.

Floris van der Schot

Floris van der Schot

Vice-voorzitter Adviesraad Samenleving

Focusgebied: Participatie en Inburgering


Ik ben een mensenmens in hart en nieren. Wat ik beoog is om bij te dragen aan het welzijn en ontwikkeling (groei) van mensen die ik tegenkom. Laten we samen bijdragen aan een gemeente die een plek is waar we graag (samen) willen leven en werken. Het is aan ons om van de adviesraad een (belangrijke) plek te creëren. Niet door af te dwingen, maar door nuttig en ‘goed’ werk te doen.

Neem contact op met de leden van de Adviesraad.

Corian_Messing

Corian_Messing

lid

Focusgebied: Ondersteuning en Hulpmiddelen (Wmo)

Samen met professionals heb ik onderzoek op het terrein van de jeugdhulp uitgevoerd. Mijn specialisatie was de samenwerking onderwijs en jeugdzorg. Lid zijn van de Adviesraad Samenleving betekent voor mij met alle betrokkenen volgen wat er gebeurt in de hulp en ondersteuning, met de focus op wat er nog beter kan. Ik ben ook chauffeur voor de kledingbank Groene Hart, geef taalles aan statushouders en aan expats en ik help enkele VO-leerlingen bij het wegwerken van taalachterstanden.

Wies van den Nieuwendijk

Wies van den Nieuwendijk

lid

Focusgebied: Senioren


Via landelijke bestuurs- en ledenraadsfuncties en het lidmaatschap van de Wmo-raden in Boskoop en Alphen aan den Rijn heb ik me al jaren beziggehouden met vraagstukken en oplossingen binnen het sociaal domein. Vooral op het gebied mantelzorg en specifiek mantelzorg GGZ heb ik veel kunnen bijdragen maar gaandeweg werd mijn ervaring op meer terreinen steeds breder en daarom wil ik mijn ervaring graag inzetten voor het werk in deze nieuwe raad.

Jeannette de Heij

Jeannette de Heij

lid

Focusgebied: Jeugd


Ik werkte 25 jaar in de gezondheidszorg en de laatste jaren werkte ik als bestuurder in het basisonderwijs. Door deze ervaring ben ik bekend met het reilen en zeilen van verschillende organisaties in de gemeente. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een adviesraad, die weet wat er speelt en een goede dialoog met elkaar en het college kan voeren over de uitvoering en consequenties van beleid.

Ingrid van Herk

Ingrid van Herk

lid

Focusgebied: Participatie en Inburgering


Enthousiast en blij dat ik ook mijn bijdrage mag leveren in de Adviesraad met als focusgebied Participatie en Inburgering. Belangrijk voor de Adviesraad om te weten wat er speelt bij de inwoners, hun te betrekken en waar nodig die ondersteuning te bieden. Ik ben een gemakkelijke netwerker, kan goed luisteren naar mensen en beschik over uitstekende communicatieve vaardigheden. Het lijkt mij een mooie uitdaging om te horen wat er leeft en welke behoeftes er zijn bij de inwoners. En hoe wij samen als raad hieraan invulling kunnen geven.

Marc Samson

Marc Samson

lid

Focusgebied: Ondersteuning en Hulpmiddelen (Wmo)


Dag in dag uit ontmoet ik inwoners uit de gemeente, of het nou is in de buurtbus waarvoor ik rijd als chauffeur, bij de lokale voetbalvereniging als barmedewerker, tijdens een gesprek over verduurzaming als energiecoach, in de lokale buurtsuper in Zwammerdam waar ik werk als vrijwilliger of in een andere hoedanigheid. Voor mij gaat het om mensen. Samen iets bereiken, samen van Alphen een nog betere plek maken om te wonen en te leven. Daar wil ik me graag 100% voor inzetten. Verder nog iets over mezelf: Dammenaar, fietser, wandelaar, vrijwilliger.

Nabil Noura

Nabil Noura

lid

Focusgebied: Armoede en Schulden


Met mijn netwerk en de drive om nieuwe mensen te ontmoeten wil ik een brug slaan tussen inwoners en de gemeente. De adviesraad is de stem van de inwoners. Een goed netwerk is daarom noodzakelijk. Ik leg graag de verbinding met de inwoners en professionals van de gemeente Alphen a/d Rijn om het wonen en leven in onze gemeente nog prettiger te maken.
Daar is een proactieve adviesraad voor nodig en daar zet ik mij graag voor in, samen met u.

Wil van de Water

Wil van de Water

lid

Focusgebied: Senioren


Ik woon nu 31 jaar in Alphen aan den Rijn. Tot juli 2019 was ik buiten Alphen aan den Rijn werkzaam in de gezondheidszorg. Eerst als huisarts, vervolgens als beleidsmaker en de laatste 10 jaar als bestuurder van een zorgbedrijf. Dit bedrijf leverde huisartsenzorg in instellingen en adviseerde acht gemeenten op het gebied van Wmo en participatie. Nu gepensioneerd vind ik het hoog tijd en wil ik graag mijn kennis en ervaring inzetten voor de inwoners van Alphen aan de Rijn in deze Adviesraad Samenleving.

Arvind Bainathsah

Arvind Bainathsah

lid

Focusgebied: Armoede en Schulden


In het bedrijfsleven deed ik veel ervaring op, mede omdat ik twaalf jaar in de Ondernemingsraad zat. Met die achtergrond en mijn netwerk wil ik mij graag inzetten voor mijn gemeente. Met de adviesraad werken we aan een gezonde en tevreden samenleving, de armoede terugdringen en het verbeteren van de zorg voor kwetsbare inwoners, met name de geestelijke gezondheidszorg.

Vacature

lid