Presentatie van de Jongeren AdviesRaad ( JARA)

Ischa Debipersad, Alim Moaddine en Lindsey van der Klugt vertegenwoordigers van de JARA waren aanwezig om hun raad te presenteren aan de Adviesraad Samenleving Alphen aan den Rijn (ARS). Het ontstaan van de raad werd 2,5 jaar geleden door 200 leerlingen van het SCALA College als ondertekend burgerinitiatief gestart. Ze wilden meer inspraak in de Alphense politiek.

De huidige raad is net begonnen en bestaat uit tien jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, daarbij ondersteund door beleidsadviseurs Janne de Leeuw en Nassim Beladel. Er wordt overwogen de raad uit te breiden met jongeren tot 18 jaar. Doel en missie is als brug te fungeren tussen de gemeente en de Alphense jongeren. Ook wordt er gekeken naar onderwerpen om mee aan de slag te gaan. Als er burgerinitiatieven worden ingediend die te maken hebben met jongeren zal de JARA die oppakken. Vanuit de JARA is het verzoek aan de ARS om hen in te schakelen als er iets speelt dat betrekking heeft op jongeren. Vanuit de ARS is er als suggestie genoemd: het AZC en de nieuwe organisatie voor Jeugd en Gezinshulp.

Het e-mailadres van JARA is jeugdparticipatie@alphenaandenrijn.nl

( v.l.n.r. Koos van Arkel ( Voorzitter van de ARS), Ischa Debipersad, Alim Moaddine en Lindsey van der Klugt (Vertegenwoordigers van de JARA).